1η Δεκεμβρίου: Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS

Με τους περισσότερους έχουμε μιλήσει γι’ αυτό, έχουμε δει συνεντεύξεις, ντοκυμανταίρ και αρκετά αναλυτικά από βιολογικής άποψης την ασθένεια του AIDS. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, ας μη μείνουμε ασυγκίνητοι σε ένα τόσο σοβαρό παγκόσμιο πρόβλημα που δεν κάνει διάκριση σε κανέναν: λευκό ή μαύρο, άνδρα ή γυναίκα, ομοφυλόφιλο ή ετεροφυλόφιλο, φτωχό ή πλούσιο. Ο HIV δεν κάνει διακρίσεις. Γιατί να κάνουμε εμείς;

Διαβάστε το σχετικό περιεκτικό άρθρο μιας συναδέλφου που περιεκτικά αναφέρει τα περισσότερα σημαντικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζει κανείς για το AIDS. Περιέχονται σχετικά σποτάκια από το youtube. Επιπλέον, μπορείτε να δείτε και τη σχετική παρουσίαση (Κεφάλαιο 1.3.4: online παρουσίαση και βίντεο ή διαθέσιμη για κατέβασμα), βασισμένη στο σχολικό βιβλίο της Βιολογίας Γ’ Λυκείου Γενικής Παιδείας, που περιέχει σημαντικές πληροφορίες από βιολογικής άποψης, καθώς και κάποιες φωτογραφίες και σποτάκια, με τελευταία πραγματική συνέντευξη ενός οροθετικού και τον πόλεμο που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, λόγω της ανυπόστατης διάκρισης που υπέστη.

Επιπλέον, λόγω της ημέρας, δημοσιεύονται αρκετά ενδιαφέροντα άρθρα. Ένα από αυτά αναφέρεται σε διάσημες προσωπικότητες των περασμένων δεκαετιών που νόσησαν και πέθαναν από το φονικό ιό. Για να το διαβάσετε κάντε κλικ εδώ.

Τέλος, το ΚΕΕΛΠΝΟ, που καταγράφει την επιδημιολογική μελέτη των διάφορων νοσημάτων, όπως είναι φυσικό έχει μια πρόσφατη μελέτη που αφορά στο AIDS στην Ελλάδα. Για να την διαβάσετε κάντε κλικ εδώ.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s